Lia de Wit

Even voorstellen!
Mijn naam is Lia de Wit, getrouwd en moeder van 2 volwassen kinderen.
Ik ben gediplomeerd gedragsspecialist (K&P opleidingen, 2011) en lid van de Landelijke Beroepsgroep Begeleiders Onderwijs (LBBO). Sinds 1979 werk ik met veel plezier in het basisonderwijs, vooral in kleutergroepen. Momenteel werk ik, naast SPEELLZ, als leerkracht in het speciaal basisonderwijs. Ik heb ervaring als intern begeleider en remedial teacher van de onderbouw (opleiding bij Fontys Hogescholen, 2008). Ook ben ik beelddenkcoach (2014) en kunnen kinderen bij mij terecht voor de basistraining ‘Ik leer anders’. In het verleden was ik hoofdleidster en adjunct-directeur van een basisschool. In coaching trajecten maak ik gebruik van de Voice Dialogue methode (Master Voice Dialogue en Transformatiepsychologie - ITP 2019)

In mijn werk kom ik zeer regelmatig in contact met kinderen die het sociaal-emotioneel en/ of gedragsmatig moeilijk hebben. Een voortdurend verlangen om juist hen en hun ouders extra ondersteuning te bieden, is de basis van SPEELLZ. Ook tieners en volwassenen die uit balans zijn geraakt, hebben mijn hart.

Om goed te kunnen werken, is het nodig om steun en feedback te krijgen. Daarom heb ik regelmatig contact met collega’s en kan ik terugvallen op een netwerk van professionals.
Door trainingen te volgen en vakliteratuur bij te houden, blijf ik op de hoogte van ontwikkelingen binnen mijn vakgebied.

Naar contactgegevens.